tiistai 31. heinäkuuta 2012

Suosikkismoothie


Tutustuin smoothieihin ensimmäisen kerran vuonna 1998, asuessamme Ruoholahdessa jossa tuolloin oli kahvila nimeltä The Espresso Edge. Sen omisti amerikkalais-suomalainen pariskunta ja kahvilan valikoimissa oli ihanien erikoiskahvien lisäksi smoothiet, joita ei tuolloin Suomessa ollut tarjolla oikeastaan missään. Ihastuin näihin herkkuihin heti, joskin tuolloiset versiot olivat marjojen ja jogurtin lisäksi täynnä sokeria ja muistaakseni myös kermaa!

Teen itse smoothieita todella usein ja ne maistuvat meillä myös muulle perheelle. Smoothieissa kiva juttu on se, että niistä saa varioitua erilaisia versioita; maitopohjaisia, hedelmäsmoothieita, vihersmoothieita – you name it! Vain mielikuvitus on rajana. Niistä saa helposti terveellisen ja herkullisen välipalan.

Suosikkini on edelleen mustikkasmoothie, jonka teen joko jogurttiin tai rahkaan, mieluiten luomuun. Lisäksi mustikoita, tilkka luomumaitoa tai kookosmaitoa sekä hieman hunajaa (tai pala banaania) makeutta tuomaan. Lopuksi vielä leseitä tai jotain superfoodeja, kuten hampunsiemeniä tms.



 Tällä kertaa käytin pakastemustikoita vaikka tuoreitakin olisi juuri nyt saatavilla.
Mukaan tuli myös heitettyä Cocovi:n hamppuproteiinijauhetta ja chia-siemeniä.


Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti